AutóClub.2015

Range Rover

A Land Rover hamarosan bemutatja a Range Rover Evoque kabrió változatát, azonban a luxusra kihegyezett modellcsaládnak nem ez lesz az első „nyáriasított” változata. A 70-es években ugyanis az angolok az eredeti Range Rovert is kínálták Convertible verzióban, ráadásul a napokban előkerült egy kiváló állapotban lévő példány, melyet gazdája eladásra kínál.

A jobbkormányos különlegesség a Suffix B kivitelből készült 1973-ban, és alig több mint 100 ezer kilométer van az órájában. Az elegáns, bordó külsővel és bézs belsővel büszkélkedő négykerekű a jövő hónapban kerül kalapács alá, és kifogástalan állapotban van. Utóbbi nem is csoda, hiszen a gyáriak segítettek a teljes körű felújításban. Az autó története egyébként igencsak érdekes, ugyanis előző tulajdonosa filmbe illő módon, egy kártyapartin nyerte el ellenfelétől, azonban mivel a garázsában már nem jutott neki hely, nem is igazán használta. A jelenlegi birtokosa hallva a szomorú történetet, megvásárolta a ritka négykerekűt és egy 8 hónapon át tartó restaurációnak vetette alá, mely során több mint 8,5 millió foritnyi angol fontot költött rá.

A ráfordítás azonban a képek alapján egyértelműen megérte, nem is beszélve a motortérben található, tökéletes állapotnak örvendő 3,5 literes V8-as benzinesről. Az autó árverésére a november 14-15-én megrendezett NEC Classic Motor Show Sale-en kerül majd sor Birminghamben, ahol várhatóan 15 és 17 millió forint közötti összegért cserél majd gazdát a ritkaság. Aki újabb kabrió Range Roverre vágyik, annak sem kell már sokat várnia, ugyanis a Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozik a nyitott tetejű Evoque is.