AutóClub.2015

500 lóerővel dübörög Frankfurtban a Peugeot hibrid kompaktja

Noha a Frankfurti Autószalon a többi seregszemléhez hasonlóan leginkább az újdonságok és a jövőbe mutató tanulmányok bemutatójául szolgál, a gyártók izgalmas és egyben őrült verziókkal is igyekeznek fokozni a pezsgést. Az oroszlánosok ezúttal egy, már megkezdett nyomvonalon haladva a 308 R HYbrid bemutatásával a GTi verzióban rejlő, ki nem aknázott potenciált kívánják reprezentálni.

Álomszép a Rolls-Royce új, 107 milliós luxuskabriója, a Dawn

A Rolls-Royce már korábban beígérte, hogy a Wraith nyitható tetejű testvéréről, a nemrégiben általunk is részletesen bemutatott Dawn luxuskabrióról a Frankfurti Autószalonon fogják lerántani a leplet. A brit nemes rendkívül elegáns konfigurációban állt porondra a 66. IAA-n, a méregdrága Dawn kétségtelenül az autószalon egyik legkívánatosabb négykerekűje.

245 lóerővel robban be Európába a Kia Optima GT

A Kia az előzetes híreknek megfelelően a friss generációs Sportage mellett, amiről részletesen tegnap számoltunk be, elhozta Frankfurtba az Optima második generációját is. A középkategóriás szedánról már korábban olvashattak részletesen az Autó Pult hasábjain, így egyértelműen a mindeddig ismeretlen GT változat érkezése a legnagyobb érdekesség, ami szintén a 66. IAA-n debütált.

Kompaktnak készült, kicsi lett – bemutatkozott az új Suzuki Baleno

Nagyon vártuk a Suzuki vadonatúj kompakt modelljét, a Frankfurtban leleplezett Balenót, azonban az autó szemrevételezését, valamint az adatok átrágását követően némileg felemás érzéseink vannak a típus versenyképességét illetően. Egy biztos: mindent az ára fog eldönteni.

Megújulva folytatja karrierjét a Maserati Ghibli és Quattroporte

A Maserati sem indult üres kézzel Frankfurtba: a jövőre vonatkozóan nagy terveket szövögető olasz prémiummárka elhozta Németországba a Ghibli és Quattroporte sportszedánok legfrissebb kiadását. A relatíve friss modellekhez csupán érintőlegesen nyúltak a tervezők, tehát aki netalántán birtokol egy Quattroportét vagy Ghiblit, véletlenül se rohanjon azonnal a kereskedésbe lecserélni kedvencét, annyi viszont bizonyos, hogy előnyükre változnak a sportos négyajtósok.

A 2015-ös Frankfurti Autószalon összes újdonsága (frissítve)

A Frankfurti Autószalon kapunyitása rohamosan közeleg – az újságírók már kedden birtokba vehetik a 67. Internationale Automobil-Ausstellung hatalmas területét. Az autógyártók pedig izgalmasabbnál izgalmasabb modellekkel töltik meg az égig érő csarnokokat.

Atletikus arisztokrata - 3 éven belül jöhet a Bentley sportautója

Noha a legtöbb gyártó már jó pár nappal a Genfi Autószalon megnyitója előtt leleplezte újdonságait, volt, aki az utolsó pillanatkora hagyta a meglepetést. Így tett például a Bentley, hiszen a Continental család frissítése mellett az angolok egy tanulmányt is elhoztak nekünk Svájcba. Az EXP 10 Speed 6 névre hallgató koncepció pedig akár sorozatgyártásba is kerülhet a későbbiekben.